Toekomst plannen

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 06:47

De afgelopen tijd hebben Por en ik hydroculture uitgeprobeerd. In hydrocultuur worden je planten niet gepland in de aarde maar laat je de wortels van de plant groeien in water. Voordelen zijn dat je veel minder moet omkijken naar je planten en dat je niet continue onkruid moet uittrekken.  Zaadjes worden bevochtigd en op keukenpapier gelegd en in de ijskast geplaatst, na een drietal dagen beginnen de zaadjes te kiemen waarna je ze voorzichtig met hun fragiel worteltje in een schuimpje plaats. Het schuimpje wordt dan in een daarvoor plastic bekertje geplaatst en deze worden worden dan in een bak van piepschuim gebracht met daarvoor aangebrachte holtes in het deksel. De bak wordt gevuld met water en voedingsstoffen en dat is het dan. Vanaf nu kun je de groei van je plantjes observeren en geloof me het gaat zeer snel zeker hier in Thailand met zijn warme temperaturen. Wat ook opvalt is dat na de oogst de, in dit geval, de sla zeer lang goed blijft en veel voller smaakt. 

Wat is nu de bedoeling van dit experiment, wel je kunt niet eeuwig als buitenlandse leerkracht werken in Thailand en dus heb je een backup plan nodig. 

Graag zouden we off grid gaan en zelfvoorzienend worden om zoveel mogelijk kosten te besparen. Dus een groentetuin staat boven op de lijst en met hydroculture kunnen we op een kleine oppervlakte vele groenten kweken met de bedoeling dat wat we zelf niet gebruiken te verkopen. 

Vandaar dat ook onze interesse uitgaat naar een zogenaamde food forest wat wil zeggen dat we een bos zullen aanplanten met allerlei verschillende soorten bomen die eetbare vruchten opleveren. Ook druiven staan op het verlanglijstje.

We hebben het geluk dat de ouders van Por een rubberplantage bezitten en dat we een stuk grond mogen gebruiken om op te wonen en onze groente/food forest op te kunnen starten.

Wat betreft het huis gaan we voor een tiny house, beide hebben we niet veel nodig en geven we voorkeur aan een grote tuin in plaats van een groot huis.

Tijdens de schoolvakantie zijn we dus van plan om naar het ouderlijke huis te gaan en de boel eens goed te gaan bestuderen.

Wordt vervolgd  ;-)

P.s van zaadje tot eetbare krop sla was niet meer dan een maand en een half.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb