Zomerkamp

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 10:04

Zomerkamp is nu al een week bezig en ik heb het geluk dat ik een super toffe klas heb met studenten die willen leren, luisteren en doen wat hun verteld wordt.  Toen de klassen werden verdeeld onder de leerkrachten had ik normaal gezien de eerste week klas M4 maar doordat mijn Keniaanse collega het niet zag zitten om terug klas M2 (deze klas had ze het afgelopen jaar door les gegeven) te doen hadden we dus gewisseld. Ze zouden zeer rumoerig zijn en onderling luid liggen praten. Het is dan ook een jong publiek, ze zijn allen rond de 12 a 13 jaar. Maar persoonlijk heb ik dat wel graag, ik geef veel liever les aan jonge kinderen dan aan pubers of 18 jarigen. Dus de eerste dag van deze week gestart met een bang hartje maar wat bleek....Deze klas is echt goed, hun Engelse kennis is meer dan ik had verwacht en wat nog belangrijker is ze voeren hun opdrachten uit en geven antwoord op vragen. Bij de ouderen is dit namelijk een probleem, ze hebben er geen zin in, antwoorden niet of weinig op vragen (niks erger dan een stille klas na een vraag) en hun opdrachten moet je duizend keer uitleggen.

En inderdaad ze zijn luidruchtig en praten onderling veel, maar dat stoort me niet.

De lessen heb ik zo gemaakt dat ze grammatica en nieuwe woorden kennis opdoen door middel van spel, herhaling en luidop voorlezen.

Door middel van een soort van rad van fortuin, waarop hun namen staan is het altijd spannend voor hen om te zien wie er naar voren moet komen. Ik zorg er altijd voor dat ze met tweeën zijn en niet alleen naar voren moeten komen. Immers met twee kunnen ze elkander steunen en bemoedigen. 

Spelletjes zoals Simon says.....and scrambled words worden met veel plezier en enthousiasme gespeeld.

Wat deze klas ook zo speciaal maakt is dat ze onderling zo super overeen komen. Hun opdrachten voeren ze samen uit en elkaar helpen is geen onbekende voor hun......geweldig vind ik dat.

Komende week moet ik M4 les geven maar gelukkig ook M2 dus deze jongen is gelukkig.

In de namiddag komen alle klassen samen en worden er spelletjes gespeeld zoals stoelendans, pictionary, dans wedstrijden en karaoke.

Engels Zomerkamp is dus leuk, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de leerkrachten.

Eigenlijk is de vakantie al een beetje begonnen :-)

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.