de laatste loodjes.....

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 09:25

Het is een lange tijd dat ik nog eens iets gepost heb redenen hiervoor was dat ik druk bezig was met het voorbereiden, afnemen en verbeteren van examens.

Nu het terug wat rustiger is kan ik me terug bezig houden met het posten van berichten op mijn blog.

Zo heb ik eindelijk mijn werkvergunning (het beruchte blauwe boekje) en visa kunnen regelen en zijn we veilig tot en met Oktober dit jaar. 

Het heeft heel wat voorbereiding en geloop gekost en gelukkig was mijn Thaise partner steeds bij me voor uitleg en vertaling indien nodig.

Zonder haar was het waarschijnlijk niet gelukt. Telkens was er wel iets mis of ontbrak een bepaald document of handtekening. Probleem is dan ook de taal, de meeste ambtenaren kunnen weinig of geen Engels en bijvoorbeeld iemand telefoneren in het Thais om een bepaald document door te mailen is voor mij onmogelijk.

In ieder geval ben ik nu officieel met alles in orde. Wil dit nu zeggen voor altijd....spijtig genoeg niet. Het jaarcontract loopt af in Oktober en wanneer deze hernieuwd wordt moet ik opnieuw een nieuwe werkvergunning en visa aanvragen. Alleen moet ik nu niet naar het buitenland maar kan ik alles regelen in Thailand zelf. 

Indien mijn contract niet verlengd wordt dien ik het land binnen de 7 dagen verlaten en kan ik terug keren als toerist voor 30 dagen waarin ik in die termijn werk moet zien te bemachtigen. 

Maar laten we daarvoor nog niet wakker liggen...

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.