Verborgen Parel nr4....Koh Larn

Gepubliceerd op 30 december 2023 om 09:33

Het eiland Koh Larn ligt dichtbij de beruchte badplaats Pattaya wat vooral bekend is voor zijn nachtleven en jonge dames van lichte zeden. Mijn eerste indrukken van Pattaya waren vooral dat het een drukke lawaaierige plaats aan de kust was. Ook het strand was naar mijn mening niet echt uitnodigend om op plaats te nemen. Veel te veel toeristen en luidruchtige muziek die uit verschillende geluidsboxen galmde. Gaan zwemmen leek mij vooral een gevaarlijk avontuur daar de badplaats vol lag met plezierboten, waterscooters die op volle snelheden voorbij walsten en de op en neergaande speedboten en ferries die de toeristen naar de verschillende eilanden brachten of op excurcies meenamen.

Ik had geen goede verwachtingen over Koh Larn hierdoor, mijn grootste angst was dat dit een party eiland zou zijn waar iedereen naar toe zou gaan om eens lekker uit de bol te gaan. En ik weet het, niet iedereen is het zelfde zoals ik die van rust en stilte houdt. Vele komen naar Pattaya om te kunnen feesten en te genieten van een plaats die dezelfde luxe en levensstijl aanbiedt zoals het land dat ze hebben verlaten om iets anders te zien. 

Daar het deze week nieuwjaar wordt was een uitdaging om iets te kunnen boeken dat niet te duur was en er nog best een beetje goed uit zag om er enkele nachten te verblijven.

De plaats die we vonden zag er op de foto's er niet al te uitnodigend uit maar daar het maar voor een paar nachten was gingen we ervoor.

Groot was dan ook mijn verrassing toen we op de plaats aankwamen. Dit was meer dan goed, prachtige bungalows geverfd in vrolijke kleurtjes die mooi onderhouden waren en waarbij je uitkijkt op een binnenplaats vol met planten en bomen waar de vogeltjes in de ochtend vrolijk hun deuntje zingen.

Aan deze kant van het eiland zijn geen stranden waardoor we dus een scooter huurden voor 2 dagen (kostprijs 600 baht wat ongeveer minder dan 20 euro is) om het eiland te verkennen.

Het eiland zelf is prachtig, bergen afgewiseld met stranden en ondanks het drukker was door de komende feestdagen was het zeker niet zoals in Pattaya.

Koh Larn is een eiland dat vooral een plaats is voor eendag toeristen komende van het vasteland. Tegen de avond verlaten de meeste gasten het eiland om terug te keren naar hun hotels in Pattaya.

Het is vooral rust en stilte wat men hier zoekt en natuurlijk lekker eten......de vele visrestautants hebben van alle exotische gerechten te bieden voor een schappelijke prijs.

De meeste toeristen die ik hier heb gezien bestaan voornamelijk uit Thaise gezinnen die wat tijd willen spenderen aan een strand om te eten, zwemmen en te genieten van hun gezin.

Koh Larn is dus zeker een bezoek waard..........

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb