Goed nieuws....

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 04:11

Ik heb eindelijk eens een goed bericht in verband met mijn visum. Ik heb dus het visum-B verkregen waardoor ik nu drie maand zonder problemen kan verblijven in Thailand. Deze maanden geven me dan de tijd om mijn leraar licentie en werkvergunning aan te vragen.

Nu zul je zeggen wat een gedoe met die visa's en inderdaad is dit niet gemakkelijk maar het is nu éénmaal zo. Geen enkel visum dat je kunt aanvragen is voor levenslang. Zelfs mocht je getrouwd zijn met een Thai(se) dan nog moet je het trouw visum aanvragen en moet je dit elk jaar vernieuwen en aanvragen met de nodige bewijzen.

En dit geldt voor elk soort visum.

De enige mogelijkheid om dit vermijden is de Thaise nationaliteit aanvragen en dat kun je pas als je al reeds vijf jaar in het land woont en werkt.

Daarnaast moet je de taal kunnen spreken en lezen, moet je de geschiedenis van het land kennen en alle provincies kunnen benoemen.

Dus voorlopig zal het telkens reizen worden naar één van de buurlanden om legaal in het land te kunnen verblijven.

Maar zoals de foto reeds aantoond ben ik dus niet de enige die dit moet ondergaan. Elke dag staat een lange rij te wachten om hun visa aanvraag in orde te kunnen krijgen. Gaande van zakenmannen, leraars tot toeristen die hun verblijf in het koningrijk willen verlengen.

Gelukkig zijn de Laotianen hier al op ingesteld en wordt er eten en drinken aangeboden voor een prijsje natuurlijk. Ook zag ik dat je stoelen kon huren om het lange wachten draaglijker te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.