Een nieuw avontuur....

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 11:49

Een nieuw avontuur begint.....een verhuis naar een nieuwe plaats dichtbij de grens van Cambodia en vooral een nieuw begin als leerkracht.

Na twee weken zoeken naar werk heb ik dankzij een agentschap werk gevonden als leerkracht Engels in de provincie van Sa Kaew.

Ik ben meer dan gelukkig dat het gelukt is daar het alternatief terug naar België zou geweest zijn en dat na alle moeite.

De uitdaging gaat zijn dat mijn lessen voor tweedegraads studenten is bedoeld en de leerlingen tussen de 12 en 17 jaar oud zijn.

Dus niet voor de kleintjes zoals ik eerst zelf als voorkeur had.

30 oktober start ik en dus voor die tijd moet ik opzoek naar accomodatie, transport, de omgeving leren kennen en een Thais bankaccount openen. En het allerbelangrijkste mijn lessen voorbereiden.... :-)

Voor mensen die er ook van dromen een nieuw bestaan op te bouwen in Thailand of andere bestemming heb ik de volgende raad.

Lees en zoek zoveel mogelijk op welke mogelijkheden er zijn op jouw droombestemming betreffende werk.  Welke regels dien je te volgen, is je diploma daar geldig en wat moet je doen om het gelijkwaardig te stellen. Hoe duur is het leven, wat soort levensstijl wil je hebben.

Als je bijvoorbeeld de zelfde levensstijl wilt behouden die je in Europa hebt dan is zelfs Thailand een dure bestemming. Maak een budget op hoeveel je wil spenderen en voor hoelang. Voor mezelf had ik een budget opgemaakt waarbij ik ongeveer drie maanden zou kunnen verblijven in Thailand zonder financieel in de problemen te komen. 

Kijk hierbij niet teveel naar You Tube waar influencers je proberen te vertellen hoeveel een maand in Thailand kost. Ik zag hierbij bedragen passeren van meer dan 2000 tot 3000 euro om zogezegd comfortabel te kunnen leven. 

Persoonlijk kan ik in Thailand rondkomen met een budget van ongeveer 1000 euro. Dit is maandelijkse huur, electriciteit en water, voedsel en drinken en af en toe een persoonlijk pleziertje in de vorm van ergens naartoe te gaan om te gaan wandelen of een toeristische attractie te bezichtigen. 

Laat je niet tegenhouden door anderen en hun doemdenken maar wees ook niet naïef. Schat je kansen realistisch in, werk er naartoe en zo geef je jezelf de meeste kans op slagen....

Good luck everyone.......

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb