Visum verlengen.....

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 06:10

Is het verlengen van een visum een ingewikkeld procedure....? Wel ja en nee...

Als je het land binnenkomt met een single entry tourist visa kun je 60 dagen verblijven in het koninkrijk van Thailand. Daarna kun je een extra 30 dagen aanvragen via een immigratiekantoor zonder dat je daarbij het land moet verlaten.

Nu de moeilijkheid kan hem liggen waar je je op dat moment bevindt en waar je logeert. Tegenwoordig moet men bewijzen waar je bent en waar je heen gaat. Dit wordt gedaan door middel van het TM30 formulier welke wordt opgemaakt door het hotel/guesthouse waar je logeert of door de huiseigenaar wanneer je voor lange periode een verblijf huurt. Nu wat als je bij familie verblijft? Wel volgens de wet zou je familie dan het TM30 formulier moeten opmaken maar daar ligt de moeilijkheid...in vele gevallen weten deze mensen niet waar en hoe ze dit moeten doen en zeker hier op het platteland is dit ongehoord.

Nu zal ik mijn eigen ervaringen vertellen en misschien kun je hierdoor de fouten vermijden die ik had gemaakt.

 Volgens het internet (Dr Google) moest ik enkel een pasfoto laten maken, reispaspoort meenemen, het TM7 formulier downloaden en invullen en als laatste een afschrift van mijn bankrekening.

Daar ik veronderstelde dat het dorpje waar ik verbleef , en welke ik opgaf als adres op het formulier, behoorde tot de provincie  Udon Thani hadden we dus de bus trip (2 uur) naar Udon Thani stad gemaakt.

Maar wat bleek toen ik me aanmeldde in het immigratie kantoor het dorpje behoorde tot Sakhon Nakhon provincie dus eigenlijk was ik op de verkeerde plaats.

Gelukkig was de beambte hier niet moeilijk over en moest ik gewoon een hotel opgeven in Udon en het probleem was opgelost.

Toen vroeg ze naar mijn visa....welke ik dus niet bij me had en ook via het internet was aangevraagd. Gelukkig had ik deze gedownload en bevond deze zich nog in mijn files op mijn smartphone want de site zelf van het E-Visa was niet bereikbaar wegens onderhoud.

Er werd me niet gevraagd naar mijn bankrekening noch moest ik mijn pasfoto afgeven daar deze ter plaatse werd gemaakt

Na alles te hebben afgegeven mochten we een uurtje wachten tot wanneer een andere beambte na controle van alles haar goedkeuring gaf. Een paar stempels rijker en 1900 baht (ongeveer 50 euro) armer was de procedure verlopen. Nu heb ik gehoord van andere mensen dat iedere provincie zowat zijn eigen voorwaarden stelt dus het beste is het immigratie kantoor van keuze op te bellen en vragen wat ze verwachten. Ook de wachttijden zijn anders voor iedere plaats, in zeer toeristische plaatsen zoals Chiang Mai, Bangkok etc...kunnen de wachttijden tot meerdere uren verlopen. Dus als je de kans hebt en ergens bent dat niet zo populair is zou ik aanraden het daar te doen indien mogelijk. Of zo vroeg mogelijk naar het kantoor gaan.....

Deze verlenging is ook mogelijk wanneer je het land binnenkomt zonder visa en 30 dagen krijgt om in het land te verblijven.

Het TM6 departure card wordt niet meer gegeven door de vliegtuigmaatschappijen en zodoende moet je deze ook niet meer invullen op de paragraaf op je TM7 formulier.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb