Insecten in Thailand

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 04:28

 

Thailand heeft een grote diversiteit van dierenleven maar het meest aanwezige en zichtbare zijn dan toch de insecten. Nu voor mij persoonlijk is dit dan ook het insecten paradijs.

Mijn favoriete hobby is dan ook fotografie en mijn lievelings onderwerp zijn planten, bloemen en vooral insecten.

Op het moment van schrijven is het regenseizoen volop bezig, alles ziet groen en weelderig maar vooral je ziet hier nu van alles rondvliegen en kruipen.

Het fotograferen van insecten kan een opgave zijn, ze zitten niet voor jou eventjes stil en zijn altijd in beweging. Ook zijn er door de overvloedige regenval enorm veel muggen en vliegen aanwezig.

In de steden valt dit nog mee maar in de meer agrarische gebieden en voornamelijk in de oerwouden kunnen ze een behoorlijke last veroorzaken.

Laatst waren we in de bergen aan het logeren en ondanks de prachtige vergezichten en omgeving waren de muggen een echte plaag.

Ook bij het fotograferen kunnen ze een last zijn, je ziet dan soms mooie foto's op instagram of andere sociale kanalen maar je ziet niet de last die de fotograaf ondervind bij het nemen van deze foto.

Zo was ik laatst een wandelend blad aan het fotograferen (Phyllium giganteum) wat een mooie foto opleverde maar op het zelfde moment van nemen was mijn hoofd omgeven door kleine vliegjes die het voornamelijk op je ogen hebben gemund.

Een wandelingetje in het oerwoud klinkt idyllisch en zolang je blijft stappen kun je nog genieten van de omgeving, maar sta niet stil of rust eventjes niet uit want in de korste keren ben je omringt door een zwerm muggen, vliegen en anderen die op je zweetgeur afkomen..... 

Als je gebeten bent door insecten en enorme last hebt van jeuk begin dan zeker niet te krabben want hierdoor kun je wondjes veroorzaken en in het vochtige klimaat van Thailand kan dit zeker verder evolureren tot serieuze wonden en infecties.

Best eventjes bij de apotheek langs gaan en bij de zeven eleven die hebben ook van alles te koop tegen insecten beten. 

Volg alles op en kijk zeker uit naar alarmtekens zoals abnormale zwelling, pijn, roodheid die steeds maar verder uitbreidt want dit zijn signalen dat je best eens naar de dokter gaat en dit laat controleren.

Wat zijn dan de beste maanden om zomin mogelijk last te hebben van muggen en vliegjes?

Wel een aanrader zijn dan de wintermaanden beginnende vanaf eind December tot Maart, ook zijn dan de temperaturen het aangenaamst voor ons Europeanen vooral in de bergen kan het dan behoorlijk frisjes zijn.

Aan de andere kant wil je genieten van een groene, weelderige omgeving met prachtige rijstvelden dan zijn de maanden Augustus, Septemeber en Oktober de beste maanden om te komen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.