Eindelijk de finish bereikt

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 04:00

Eindelijk, de dag was gekomen dat ik mijn TEFL certificaat in ontvangst kon nemen. Het waren 4 zware weken waar je dagelijks werd gebombardeerd met grammatica, informatie en tips hoe les te geven. En dan waren er nog de 6 uren praktijk waarbij je onder observatie les moest geven aan Thaise leerlingen van verschillende leeftijd en kennis van het Engels.

Sommigen gaven onderweg op, anderen zoals ikzelf bleven koppig verder doen. Weekends waren gevuld met voorbereidingen voor deze praktijk lessen en studeren. Immers Engelse grammatica is niet de simpelste en bevat vele uitzonderingen en is zeker niet altijd logisch.

Had ik de cursus onderschat, ja zeker en ik denk de meeste van ons......maar uiteindelijk hebben we het gehaald. iedereen trots en gelukkig, nu komt het echte werk.....werk zoeken.

Maar ik kan zeker deze cursus aanraden na 4 intense weken ben je klaar om les te gaan geven. Je weet hoe een les voor te bereiden, hoe de aandacht van je studenten te houden en vooral hoe ervan te genieten les te geven. Immers een gelukkige leerkracht geeft gelukkige studenten.

Maar eerst een paar dagen vakantie. Dit weekend gaan we enkele temples bezoeken in de omgeving en komende maandag trekken we de bergen in om te gaan kamperen.

Een paar dagen natuur en stilte gaat ons goed doen. De stad is leuk en biedt vele voordelen, maar na een tijdje heb ik toch nood aan wat stilte en groen.....

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb