Is Thailand veilig

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 03:38

Over het algemeen is Thailand een veilig land waar je je kunt verplaatsen zonder veel problemen of risico's. De meeste Thais zijn zeer behulpzaam en doen veel moeite om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Toch zoals in elk land zijn er personen met minder goede bedoelingen. Meestal gaat dit niet verder dan je portemonee wat lichter maken. Gekende scams die voornamelijk nabij toeristische attracties plaats vinden zijn die mensen die je vertellen dat het gesloten is maar dat ze een andere en betere attractie kennen en je daar naartoe willen brengen. In vele gevallen maken ze dan een stop bij een juwelier of goudshop waar ze je proberen binnen te lokken met zogezegde grote kortingen. Probeer altijd op een vriendelijke manier te weigeren, maak je niet boos want je gaat de situatie alleen maar erger maken. Als zulk persoon naar je toe komt zeg gewoon vriendelijk nee dank u, ik ga wat rondwandelen geen probleem als het gesloten is. 

Het grootste gevaar in Thailand is het verkeer......in de grote steden is het hectisch en super druk dag en nacht. Oversteken op sommige plaatsen is als een lotje trekken. Elke keer waag je je leven. Er is al verbetering de laatste jaren. Zo is het me opgevallen dat er al veel minder geclaxoneerd wordt dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden. Enkel wanneer nodig claxoneren ze nu wat je aandacht natuurlijk direct trekt. Op sommige plaatsen zijn er verkeerslichten waarop een drukknop is bevestigd waardoor de lichten op rood springen voor de auto's en je 10 seconden krijgt om over te steken. Toch let op, dit is geen garantie dat ze daadwerkelijk stoppen verzeker jezelf dat ze inderdaad vertragen vooraleer je oversteekt.

Thailand heeft verkeersregels maar weinig houden er rekening mee......en ongevallen gebeuren dagelijks.

Wees gewoon voorzichtig bij je verplaatsingen, denk niet dat iedereen goede bedoelingen heeft wanneer ze met je contact maken maar wees ook niet paranoïde. Thailand is een prachtig land en de Thaise bevolking is zeer vriendelijk en aangenaam in omgang. Heb een goede vakantie en vooral geniet van het lekkere eten, het goede weer en de prachtige natuur en tempels.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb