Mijn eerste klasje...

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 06:49

Wat een ervaring, mijn eerste praktiijk examen les geven met als onderwerp meubelen voor een klasje van 9 jarigen.

Met knikkende kniën sta je dan daar, gelukkig is de werk volgorde er voldoende ingedrild zodat je niet als een volslagen idioot daar staat. Het eerste wat je opvalt is dat Thaise studenten zeer gedisciplineerd zijn, respectvol  en hun best doen om mee te werken. Wanneer je in de klas binnenkomt staan ze rechtop en groeten je met Goedemorgen leraar. Je groet ze dan terug en laat hen dan terug neerzitten.

Het leukste van de les is natuurlijk het spelletje op het einde van de les. Ik verdeelde de klas in twee groepen en noemde ze Mickey en Donald bracht ze naar voren in de klas, want ze hebben de hele les moeten stil zitten en dit geeft ze dan de kans om wat te bewegen.

In het begin snapten ze niet wat ik van hen verwachte, ik toonde een afbeelding en keek de klas rond en wachte op een antwoord. Toen uiteindelijk iemand antwoorde gaf ik de groep waartoe hij behoorde een punt (streepje onder de Mickey's).

En dan snapten ze het.....ooooh het is een spel voor punten. Toen waren ze niet meer te stoppen.......  :-)

Zelfs de meest verlegen kindjes roepten het uit. Plezier alom..

Toen de les was afgelopen was kwamen ze allen naar me toe om een knuffel te geven en vragen te stellen vanwaar ik kwam en of ik al of niet Thais kon.

Plezier en ongeloof wanneer ik wat woordjes en zinnetjes opzegde. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.