Tweede week in Thailand...

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 08:02

Na geïnstalleerd te zijn in one condo begon op maandag mijn eerste les voor de See Tefl cursus. Na een introductie van de directeur begon het serieuze werk. Grammatica, hoe bereid je een les voor en hoe presenteer je deze waren de eerste thema's voor de week.

Er komt in de eerste week heel wat op je af, je verlaat de klas met een hoofd vol informatie. Zeg maar gerust met hoofdpijn ;-) Gelukkig is er op de condo een zwembad aanwezig, een frisse duik voor het slapen gaan is zo relaxerend. De lessen worden allemaal zeer boeiend gebracht en de informatie is zeker bruikbaar. De eerste keer voor een klas staan doe je met knikkende knietjes zelfs als het voor je mede studenten is. Je wilt immers niet afgaan en zoveel mogelijk fouten vermijden. Het grote verschil met hoe je de lessen moet brengen in Thailand ten opzichte van België is dat er "sanuk" mag zijn. Sanuk wil zeggen plezier....hoe meer je als leerkracht de lessen met een glimlach en plezier brengt de meer je studenten je waarderen. Thaise studenten kijken ook zeer op naar een leerkracht, immers in Thailand is een hiërarchie aanwezig en leerkrachten staan zeer hoog in de hiërarchische ladder. Dit weekend hebben ons eerste huiswerk gekregen. Een worksheet voorbereiden voor 9 jarige studenten met het thema "create sentences using the present continuous verb tenses".

De komende week gaan we dan echt voor een Thaise klas staan, ik hoop dat ik voor kindergarden ga staan voor de eerste keer immers deze lessen worden al spelend gebracht en zijn volgens mij de ideale starter om ervaring op te doen..... Wish me luck...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.