Het eerste wat je moet doen.....

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 07:37

Het eerste wat je moet doen zodra je in Thailand bent is de app "Grab"  installeren op je smartphone. Jouw leven in Thailand zal zo gemakkelijker verlopen.

Waarvoor gebruik je Grab dan zoal?

Wel, ik gebruik het vooral om overal rond te komen. Van mijn woonplaats naar school en terug bijvoorbeeld. Of als ik iets wil bezoeken nabij of ver.

Maar wat is dan het verschil tussen gewone taxis, tuk tuk en andere transport systemen met Grab. Wel Grab laat je toe de prijs te kiezen voor de rit die je wilt doen, eenmaal gekozen dien je niet meer te onderhandelen, de prijs is vast. Zodoende ook geen verrassingen of discussies over de prijs later.

Ook zijn de wachttijden zeer kort, de langste tijd dat ik moest wachten op een bestuurder was 10min. Je ziet ook op de app wie je bestuurder zal zijn en met welke auto deze rijd, de nummerplaat wordt vermeld zodat er geen vergissingen mogelijk zijn.

Buiten taxis kun je ook gemotoriseerde bestuurders kiezen, ze zijn goedkoper maar ik raad ze toch maar sporadisch aan.

De reden hiervoor is het hectische verkeer en het veelal roekeloze gedrag van vele motor bestuurders. Immers "Time is money" gaat voor deze mensen zeker op. De meer ritten ze kunnen maken de meer ze kunnen verdienen.

Grab is ook ideaal om maaltijden te bestellen, deze worden dan naar je woonplaatst gebracht en je hebt keuze uit vele plaatselijke restaurants of voedselstalletjes. 

Dit gaat natuurlijk ook op voor je boodschappen.  Zo zie je....Grab maakt je leven veel gemakkelijker. Installeren die handel dus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.