Eerste week Thailand...

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 08:40

Na lange voorbereidingen en geslaagd te zijn voor mijn IELT examen eindelijk geland in Bangkok op de 22ste augustus.

Even een bang moment bij de immigratie controle daar ik mijn boarding pass was vergeten in het vliegtuig. Gelukkig had ik nog wel steeds mijn E-ticket bij de hand. Dus beste mensen gooi of vergeet je boarding pass nooit hou deze steeds bij de hand want bij immigratie vragen ze erom. 

Die zelfde dag zijn we dan doorgereden naar Chonburi waar we twee nachten hebben overnacht om te bekomen van de vlucht en voorafgaande stress momenten.

Het resort waar we verbleven noemde het Bangsaen Heritage Hotel en is vlak naast het strand. We hadden een bungalow gehuurd zonder ontbijt daar ik ervoor kies om te ontbijten bij de plaatselijke eetstalletjes.

Mijn favoriet is rijstsoep en ik kan deze aanraden om je maag en darmen te laten wennen aan de Thaise keuken.

Op de derde dag zijn we met de nachtrein naar Chiang Mai doorgereist daar dit de plaatst is waar ik mijn TEFL cursus ga volgen.

Por, mijn vriendin, had afspraken gemaakt met verschillende bedrijven die condo's verhuurden daar een maand in een hotel wel wat te duur ging uitkomen.

Bij het vierde bezoek hadden we prijs, eindelijk een condo die mooi en verzorgd was en in een niet te drukke straat gelegen lag.

Alleen de school lag niet al te dichtbij 2.9 km verder gelegen, ongeveer een half uur stappen volgens Dr google. 

Nu een half uurtje stappen lijkt niet veel maar in deze temeperaturen kan ik je verzekeren dat het zweet van je rug drijft.....

Ik zou bijvoorbeeld een kilometer verder moeten stappen en dan een songthaew kunnen nemen tot de school.

Een songthaew is een vervoersbusje dat bepaalde straten aan doet en helemaal niet zo duur is per rit.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.