Bangkok you love it or you hate it.......

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 10:03

Bangkok, you love it or you hate it...........

Vele toeristen worden overweldigd door de vele indrukken die je op doet wanneer je deze stad bezoekt. Al je zintuigen worden bestookt met geuren, kleuren, en geluid. Bangkok telt zo ongeveer  een 10 miljoen geregistreerde mensen en is tevens ook de grootste stad van Thailand. Bangkok kan opgedeeld worden in de oude sectie en het moderne deel. Persoonlijk vertoef ik graag in de oude buurt en vooral rondom de Wat Arun tempel (tempel van de dageraad). 

Er is enorm veel te beleven in deze stad, van uit eten gaan, tempels die je kan binnentreden, museums die je kan bezoeken (ik raad zeker het Jim Thompson House te bezichtigen) tot gewoon de vele straatjes en achterbuurten te verkennen.

Het grote nadeel van Bangkok en datgene wat ook vele mensen tegen houdt lange tijd te verblijven in deze stad is het aanhoudende lawaai en drukte. Ook het verkeer verloopt chaotisch en files zijn dagelijkse kost. Zo kan een taxirit van amper 5 km tot een half uur of langer duren. Het is dan ook aangeraden als je als toerist komt naar Bangkok een hotel te boeken dat dichtbij de meeste attracties ligt. Zoals eerder vermeld als je een hotel nabij de Wat Arun vind is dit zeker een aanrader daar ook bijvoorbeeld het grote paleis in wandel afstand ligt. Temperaturen liggen ook meestal hoger dan de nabij gelegen provincies ten gevolge van de vele CO2 uitstoot. Vele inwoners dragen dan ook mondmaskers bij verplaatsing.

Is Bangkok een gevaarlijke stad? Ik zou zeggen dat het toch nog steeds veiliger is dan de achterbuurten in Brussel. Er is tegenwoordig wel een probleem met jeugdbenden die het voornamelijk gemunt hebben op het bestelen en lastig vallen van lokale mensen. Een aanrader is om zoveel mogelijk bekende buurten zoals patpong en dergelijke te vermijden. Wees voorzichtig en alert maar niet paranoïde, houdt je waardevolle zaken bij de hand en let op je omgeving. Let zeker op bij oversteken van een straat, het verkeer in Bangkok houdt geen rekening met voetgangers.....

Zeer leuk en avontuurlijk is de water taxi's te nemen, deze varen zowat overal naartoe, ze zijn spotgoedkoop en je vermijd de files. En wat ook belangrijk en leuk meegenomen is dat het er veelal koeler is dan op de wegen die drukkend warm kunnen aanvoelen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb