Dragen van een helm....

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 10:07

Het dragen van een helm heeft altijd al commotie veroorzaakt onder reizigers.

Immers wat is er leuker dan de wind door je haren te voelen waaien en een onbeperkt zicht te hebben op jouw omgeving.

Vooral buitenlanders voelen zich aangesproken doordat ze het gevoel krijgen bestraft te worden door feiten waar klaarblijkelijk de Thai zelf niet voor worden bestraft.

Overal in het verkeer zie je Thais rondrijden met meerdere personen op een brommer zonder helm of andere veiligheidsmaatregelen.

En toch als buitenlander zonder helm wordt je direct op het matje geroepen en veelal bestraft met een boete.

Wat is de reden hierachter?

Een extra inkomen voor de desbetreffende politie of zit er meer achter....

Het is algemeen geweten dat de politie in Thailand een reputatie heeft van corruptie, toch moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat ikzelf dit nog niet heb ondervonden.

Integendeel ik vind de meeste politieagenten beleefd en behulpzaam. 

Wel, het grote probleem is dat vele toeristen onvoldoende of geen ongevallen verzekering hebben afgesloten waardoor ze ongewild in grote problemen kunnen komen.

Je ziet op verschillende forums zoals facebook berichten van familie om geld te verzamelen zodat een operatie of repatriëring kan doorgaan voor een verongelukt familielid.

Immers de zorg in Thailand is niet gratis voor buitenlanders en kosten kunnen spectaculair stijgen vooral als je op de IC terecht komt.

Wie gaat dan de kosten betalen, sommige Thaise hospitalen gaan zelfs zover dat ze zorg weigeren toe te dienen indien je niet verzekerd bent.

Zodoende heeft men de regel op gesteld dat buitenlanders steeds een helm dienen te dragen om zodoende de schade te beperken bij een ongeval.

Het verkeer in Thailand is niet zoals in Europa of zoals op andere plaatsen in de wereld, het Thaise verkeer is chaotisch en de meeste Thaise bestuurders kennen de regels niet of volgen ze gewoon niet op.

Je moet dus al een goede ervaring hebben om met brommers, scooters of auto's rond te rijden en dan nog....

Thailand heeft een alarmerend hoog cijfer in verkeersongevallen.....

Dus beste mensen, sluit een goede verzekering af, draag die helm en geniet van je reis zonder zorgen....

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.