Chiang Mai bloem van het Noorden.

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 10:00

Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en de grootste stad van het noorden. Het ligt ongeveer 700 km van Bangkok en wordt omringd door de hoogste bergen van het land  en wordt doorkruist door de rivier Ping.

Chiang Mai gaat de eerste maand van mijn verblijf in Thailand mijn thuisbasis worden daar ik hier mijn TEFL cursus ga volgen. Ook zal ik van hieruit solliciteren en zoeken naar werk.

Daar ik hier minimum 4 weken ga verblijven lijkt het voor mijn vriendin en mezelf meer logisch om een appartement te huren dan in een hotel of guesthouse te overnachten.

Ook de kostprijs speelt hierop invloed. Na wat zoekwerk vonden we al appartementen te huur voor 240 euro per maand. Deze zijn dan al volledig gemeubileerd met televisie en al wat je nodig hebt om te koken.

Dit vind ik één van de grootste voordelen van Thailand ten opzichte van Europa waar je wel natuurlijk appartementen te huur vind maar dat deze volledig leeg zijn waardoor je zelf alles nog moet aankopen. Ook ben je niet gebonden aan jaarcontracten tenzij je hiervoor natuurlijk opteert. Hoe langer je termijn tot huren hoe goedkoper het wordt.

Ondanks de grootste stad van het noorden te zijn  vind je in Chiang Mai nog veel rustige laantjes en tempels waar je kunt bijkomen van de drukte.

Ook is deze stad populair bij expats en digitale nomaden daar je hier een meer westerse levensstijl kunt behouden. 

Er is een groots uitgangsleven, volop eettentjes en bars waar je in de avond naartoe kunt.

Is dit de plaats waar ik de rest van mijn leven in Thailand  zou willen blijven?

Nee en wel om de duidelijke reden dat mijn vriendin en ik meer houden van rustige, authentieke steden of dorpjes. We spenderen onze tijd graag in plaatsen omringd door natuur waar we tot rust kunnen komen. 

Zou ik dit aanraden als een toeristische bestemming?  Een volmondig JA want Chiang Mai heeft heel veel te bieden zowel cultureel, culinair als mogelijkheden tot grootste wandelingen in de nabije bergen. Chiang Mai heeft voor ieder wat wils te bieden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb