Verborgen Parels: Nr1 Lamphun

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 18:18

Verborgen pareltjes wordt een selectie van plaatsen in Thailand die de moeite van bezoeken zijn en nog niet overspoeld zijn door massatoerisme.

De opener van deze reeks is Lamphun.

Lamphun, liggend in de noord-regio van Thailand is een wat onbekende historische stad voor de meeste toeristen. Het ligt op de weg naar het meer populaire Chiang Mai.

Naar alle waarschijnlijkheid is de plaatst opgericht rond 660AD en is het de oudste en langst bewoonde plaatst van Thailand. Lamphun  telt ongeveer 43.000 inwoners en in het verleden was het de hoofdstad van het koningrijk Hariphunchai.

Ondanks zijn onbekendheid bij het grote publiek biedt deze stad een pracht aan tempels,  aangename straten en gezellige eettentjes. Lamphun straalt rust uit en dit komt vooral door zijn groene omgeving en de rivier Ping die hierdoor heen stroomt.

De grootste attractie is de tempel Wat Phra That Hariphunchai welke gelegen is in het midden van de stad. Naast deze prachtige tempel is ook  de square Chedi een bezoekje waard. Het Pa Sang Handicraft Center bied voor de kooplustigen buitenkansjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb