Je diploma legaliseren

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 18:13

Hoera, je hebt dus een bachelor diploma.

Dit diploma dien je dus te laten vertalen door een beëdigde vertaler. Je hebt de keuze tussen het laten vertalen naar het Thais of het Engels of beide. Toch de kostprijs van een vertaling loopt al snel op naar vele euro's.  Dus in mijn geval heb ik verkozen om mijn diploma te laten vertalen naar het Thais. Deze vertaling wordt gewoonlijk elektronisch ondertekend. Door dit gegeven dient de aanvraag tot legalisatie door de FOD buitenlandse zaken door de tolk te gebeuren. Ga nu nog niet persoonlijk naar FOD met je vertaling want je wordt terug naar huis gestuurd.

Je originele diploma dien je te laten legaliseren  om te gebruiken in het buitenland door NARIC. Hun site is naricvlaanderen.be en deze vragen om jouw diploma op te sturen in PDF formaat voeg ook de voor en achterkant van je identiteitskaart toe.

Het eenvoudigste is om je documenten te mailen naar het onderstaande mailadres:

naric.legalisaties@vlaanderen.be.

De wachttijd is ongeveer 2 a 10 werkdagen.

Wanneer je alle legalisaties hebt verkregen en deze zijn allen elektronisch ondertekend dien je met deze documenten naar het FOD (Federale Overheidsdienst) Buitenlandse zaken  te gaan in Brussel om een papieren versie van legalisatie/apostille aan te vragen.

Reden hiervoor is dat de Thaise Ambassade geen elektronische ondertekeningen aanvaard.

Goed, je hebt jouw documenten gelegaliseerd nu nog de laatste stap en dat is naar de Thaise Ambassade gaan met je originele documenten en op voorhand genomen koppies  (de Ambassade heeft geen kopieer machine) om deze te laten erkennen.

Legalisatie van documenten

Voor het legaliseren van documenten kunt u terecht aan het loket in de Karmelietenstraat 27 te Brussel De toegang tot de dienst legalisatie is alleen mogelijk op afspraak, elke werkdag van 9u tot 12u30. Een afspraak kan enkel online.

 

Thaise Ambassade adres: Waterloosesteenweg 876, 1000 Brussel, België

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.